- 2 su bardagi irmik
- 1,5 su bardagi seker
- 4 su bardagi süt
- 125 gram tereyag veya margarin
- 2-3 yemek kasigi cam fistigi
- süt ve sekeri tencereye alip kaynatiyoruz
- yagi eritip fistik ve irmigi kisik ateste kavuruyoruz
- kaynar sütü kavrulup esmerlesen irmige ekliyoruz (elimize sicramamasina dikkat ediyoruz)
- tencerenin kapagini kapatip 10 dakika kadar demlenmeye birakiyoruz
- üzerine tarcin serpip servis ediyoruz
sevim
10 yorum:
Canım en sevdiğim helvadır irmik hel vası un helvasını pek sevmem.Elleri ne sağlık harika görünüyor öpüyorum..
Ellerinize saglik helva yi severim irmik helvasi tane tane tutturmakta zor irmik gi güzel secmeklazim
en sevdiğim tatlı, hele de tarçınlısı.. ellerine sağlık.. sunumda çok şık..
Harika olmus...
Cok lezzetli görünüyor..
Ellerine saglik canim..
Sevgiler...
Ayyy Sevimcim bayilirim sicak sicak helvaya:))
Ellerine saglik canim.
Sevgilerle.
ellerinize sağlıkk nefis görünüyor helvanız..
Canim benim... ellerine saglik, bizde de her ne zaman olursa olsun her daim en cok aranan tatlidir helva...Afiyetler olsun... Sevgilerimle seni cokk öptüm..
Sevgili arkadaşım,ben de çok severi ve sık sık yaparım irmik helvasını,özellikle balık yemeklerinden sonra çok güzel gidiyor. Bu arada bloguma bakarsan senin için küçük bir sürprizim var,sevgiler...
Sevim hanim elleinize saglik,esim cok güzel yapar irmik helvasini ben daha henüz denemedim! Ama yemesini cok severim...
Aslinda dün yazmam gerekiyordu ama bi sekilde haber vermedim,bende size Kreativ Blogger ödülü yolladim,tebrik ediyorum,eger dilerseniz sartlari eminim duymussunuzdur...
Sevgiler,tatli pazarlar size...
Canim benim, pastalarima biaktigin yorum icin cok tesekkür ederim... Marzipanla calismasi olsukca kolay oldu, hic yogurmadan actim diyebilirim... Sana birkez daha tesekkür ediyorum... Davetin icin de ayrica tesekkür ediyorum, insallah tatilden önce görüsebilmeyi ben de istiyorum... Seni daha sonra arayacagim... Cok öpüyorum... Sevgilerimle,
Yorum Gönder