Ekin zamani geldi ve bizim eve sepet sepet elmalar gelmeye basladi...
Elma bizim evde cok tüketildigi icin bu kadar elmayi neyapiyim diye bir soru aklima bile gelmedi, sadece ah bunuda yapsam... bunu da cok seviyoruz diye elmalari yavas yavas azaltmaya basladik bile...
Elma püresi ile ne yapilir: Kahvaltiya, ekmege sürmeye, yogurtla karistirip yemeye, kek ve pastalarin üzerine, yeya sade yemeye...
gelelim tarife...
Malzemeler:
- yaklasik 2 kilo elma
- 2 limon
- 5 kasik seker
- 5 kasik su
- tarcin
- vanilin cubugu (arzuya göre)
- elmalari soyup ince dilimler kesiyoruz
- derin tencereye elmalari alip üzerine limon suyunu gezdiriyoruz
- seker, su, tarcin ve vanilini ekleyip kaynara cikinca kisik ateste yaklasik 15 dakika pisiriyoruz
- ezilmeyen elmalari catala eziyoruz
Sevim
8 yorum:
Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar
Ellerine sağlık, kurabiye ve tartlarda kullanmak üzere de bü şekilde saklanabilir
Biz kadınlar mutfağa hakim olduğumuzda herşeyi pişirip ezip dövüp neler neler yapabiliyoruz değil mi?
Sevimcim senin mutfağında çok farklı bir gizem ve lezzet var buradan çok iyi anlaşılıyor,ellerine sağlık....elma hayattır...
bizim cocuklar da krep le yiyiyorlar benim hic sevmedigim ama bizim cocuklarin bayildigi saglikli bir tat.
Sevimcim ellerine saglik, ne güzel düsünmüssün... Afiyetler olsun tüm ev halkina.... Sevgilerimle,
ellerinize sağlık kurabiye içerisinede çok güzel olur
Sevgiler:)
selam cok güzel bir fikir evde yapmak.ben de pek sevmem fakat kizlar bayiliyor eve hazir kavanozlardan aliyorum hic kendim yapmak aklima gelmedi.ellerine saglik sevgiler.
canımm ellerine sağlıkk çok faydalı bir püre elme püresi değiil mi kış da geldi bol bol elma tüketme zamanı:))
Yorum Gönder