5 Ağustos 2011 Cuma

Iftar Menüsü 2011 / 4



Ezo Gelin Corbasi

Malzemeler:

  • 1 bardak mercimek
  • yarim bardak pirinc
  • yarim bardak ince bulgur
  • 1 kuru sogan
  • 1 yemek kasigi salca
  • yarim cay bardagi siviyag
  • pulbiber
  • tuz
  • kuru nane

Yapilisi:

  1. mercimek, pirinc ve bulguru yikayip 5-6 bardak suyla kaynatiyoruz
  2. salcayi ilave edilip yumusayana kadar pisiriyoruz
  3. sogan ince dograyip zeytinyaginda kavuruyoruz
  4. kavrulan sogana nane ve pulbiber atiyoruz ve kokusu cikana kadar kavuruyoruz
  5. sicak yagi corbanin üzerine döküp, tuzunu ayarliyoruz






Bol Yesilikli Domates Salatasi

Malzemeler:
  • domates
  • taze nane
  • taze maydanoz
  • taze dereotu
  • zeytinyagi
  • nareksisi
  • tuz taze cekilmis biber



Zeytinyagli Taze Fasülye ve Pilav



Cilekli Krema

Malzemeler:
  • 250 gr mascapone veya labne peynir
  • 200 gr cilek
  • 5 yemek kasigi seker
Yapilisi:
  1. cilekleri yikayip, blenderdan püre haline getiriyoruz
  2. mascapone se sekeri cirpiyoruz (pürüsüz hale gelene kadar)
  3. cilekleri mascaponeye ekleyip cirpiyoruz
  4. servis tabaklarina paylastirip, istedigimiz gibi süslüyoruz
  5. 1-2 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz
Afiyet olsun
NOT: Tarifler icin yazilarin üzerine TIKLAYIN

Sevim

2 yorum:

emelce yemek dedi ki...

sevimcim,hayirli iftarlar,ellerine saglik

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

ellerinize sağlık,çok sevdiğim bir çorba,hayırlı ramazanlar....

Related Posts with Thumbnails