Tavuk Suyunda Sehriye Corbasi
Malzemeler:
- 1 kücük kuru sogan
- 1 yesil biber
- 1 domates
- 1 havuc
- 1 corba kasigi domates salcasi
- yarim cay bardagi siviyag
- 1 kase kadar tel sehriye
- 5 su bardagi tavuk su (tavuk bulyonuda kullana bilirsiniz)
- 1 corba kasigi nane, maydanoz
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
- Tencerede kücük dogradigimiz sogan, biber ve havucu siyi yag ile 2-3 dakika kavuruyoruz
- domates ve domates salcasini ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz
- üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz
- sehriyesini ekliyoruz
- tuz ve karabiberini ayarliyoruz
- nanesini ve maydanozunu ilave edip sehriyeler pisince altini kapatiyoruz
Havuc Salatasi Tarif icin TIK
Milföy Mantolu Tavuk Pilav ve Karnibaha Kizartmasi
Cacik
Mandalinali Muhalebi
Malzemeler:
- 500 gr süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kasigi nisasta
- 10 yemek kasigi seker
- 1 paket vanillin
- 1 konserve mandalina
Yapilisi:
- süt, seker, yumurta, vanillin ve nisastayi karistirarak pisiriyoruz
- pisen muhalebiyi kenara alip biraz ilinmasini bekliyoruz
- önceden süzdügümüz mandalinalari kesip muhalebiye ilave ediyoruz
- kaselere paylastirip arzuya göre süslüyoruz
NOT: Tarifler icin yazilarin üzerine TIKLAYIN
Sevim
2 yorum:
elinize saglik. hafif ve elzzetli bir menu olmus. afiyetle.
baştan sona bütün menülerine baktım ve bayıldım doğrusu.DAmak zevki harika
Yorum Gönder