2 Ağustos 2011 Salı

Iftar Menüsü 2011



Tavuk Suyunda Sehriye Corbasi

Malzemeler:
  • 1 kücük kuru sogan
  • 1 yesil biber
  • 1 domates
  • 1 havuc
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • yarim cay bardagi siviyag
  • 1 kase kadar tel sehriye
  • 5 su bardagi tavuk su (tavuk bulyonuda kullana bilirsiniz)
  • 1 corba kasigi nane, maydanoz
  • tuz ve karabiber

Yapilisi:

  1. Tencerede kücük dogradigimiz sogan, biber ve havucu siyi yag ile 2-3 dakika kavuruyoruz
  2. domates ve domates salcasini ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz
  3. üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz
  4. sehriyesini ekliyoruz
  5. tuz ve karabiberini ayarliyoruz
  6. nanesini ve maydanozunu ilave edip sehriyeler pisince altini kapatiyoruz




Havuc Salatasi Tarif icin TIK




Milföy Mantolu Tavuk Pilav ve Karnibaha Kizartmasi
Cacik





Mandalinali Muhalebi

Malzemeler:
  • 500 gr süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • 10 yemek kasigi seker
  • 1 paket vanillin
  • 1 konserve mandalina

Yapilisi:

  1. süt, seker, yumurta, vanillin ve nisastayi karistirarak pisiriyoruz
  2. pisen muhalebiyi kenara alip biraz ilinmasini bekliyoruz
  3. önceden süzdügümüz mandalinalari kesip muhalebiye ilave ediyoruz
  4. kaselere paylastirip arzuya göre süslüyoruz
Afiyet olsun

NOT: Tarifler icin yazilarin üzerine TIKLAYIN
Sevim

2 yorum:

mimosacafe dedi ki...

elinize saglik. hafif ve elzzetli bir menu olmus. afiyetle.

YeMeK vAkTi dedi ki...

baştan sona bütün menülerine baktım ve bayıldım doğrusu.DAmak zevki harika

Related Posts with Thumbnails